5 tips voor het kiezen van de juiste badkamerverlichting

5 tips voor het kiezen van de juiste badkamerverlichting

Wanneer u uw badkamermeubels en tegels hebt uitgekozen, wordt het tijd om de verlichting voor de badkamer te gaan kiezen. Badkamerverlichting is een essentieel onderdeel van de inrichting en beleving van uw badkamer. De juiste badkamerverlichting is vanzelfsprekend afhankelijk van uw wensen en de indeling en omvang van de badkamer. De verlichting voor in een kleine badkamer is natuurlijk anders dan de verlichting in een grote badkamer.

In deze blog zetten we een aantal handige badkamerverlichting tips en mogelijkheden op een rijtje. Hiermee kunt u komen tot het juiste badkamerverlichtingsplan voor uw badkamer.

 

Badkamerverlichting plafond

Plafondverlichting badkamer

Onmisbaar in de meeste badkamers is de badkamerverlichting in het plafond. Met die verlichting in het plafond, ook wel de basisverlichting van de badkamer genoemd, verlicht u de volledige badkamer. Het is dan ook belangrijk hier veel aandacht aan te besteden. Populair zijn de badkamerverlichting inbouwspots.
Voor deze inbouwverlichting in de badkamer dient er eerst een verlaagd plafond te worden gemaakt. Hierin worden vervolgens de badkamerverlichting plafondspots ingebouwd. Veel van onze klanten kiezen voor led verlichting in het plafond. Deze verlichting wordt geplaatst met behulp van ledpanelen of ledstrips. Een badkamer met led verlichting in het plafond geeft de badkamer een rustige en moderne stijl.

Naast de badkamerverlichting in het plafond, kunt u natuurlijk ook kiezen voor de badkamerverlichting in de wand. Ook hier zijn er varianten in zowel gewone belichting als in badkamer led verlichting.

Badkamer spiegel met verlichting

badkamer spiegel verlichting

Tegenwoordig ziet u in steeds meer moderne badkamers de badkamer spiegel met verlichting. Voordelen van de badkamer spiegel met verlichting is dat u de juiste verlichting heeft wanneer u zich bijvoorbeeld opmaakt, scheert of uw tandenpoetst.

Daarnaast draagt de verlichting in de spiegel ook bij aan een mooie uitstraling van de gehele badkamer. Verlichting in of rondom de spiegel wordt ook wel accentverlichting genoemd. De spiegels komen zowel met standaard als met led verlichting.

Naast de badkamer spiegels met verlichting zijn er ook de badkamer spiegelkasten met verlichting. Hierbij zit de verlichting in het meubilair en niet direct in of achter de spiegel. Veelal bevinden in dit geval de spots zich naast of boven de spiegel.

De badkamer spiegelkast met verlichting adviseren we met name in landelijke badkamers.

Led badkamerverlichting

We stipten het hier en daar al even aan; de badkamer met led verlichting. Steeds meer mensen kiezen voor badkamer ledverlichting. Ledspots gaan zeer lang mee en zijn dus zeer duurzaam. Door de dimopties kunt u tevens kiezen voor de juiste hoeveelheid licht in de badkamer. Met ledverlichting brengt u zowel sfeer als efficiëntie aan in uw badkamer.

Badkamer nis verlichting

Tegenwoordig zien we in steeds meer badkamers ook verlichting in de nisjes. Die verlichting van de badkamer is uitstekend geschikt om sfeer in de badkamer te realiseren. Door kleine spots in de nissen te plaatsen, verandert u deze anders niet-bruikbare ruimtes in functionele lichtplekken. De badkamer nis verlichting biedt sfeer in zowel een moderne als landelijke of industriële badkamer. Beschikt uw badkamer niet over de nisjes? Dan kunt u die natuurlijk ook laten maken.

Inspiratie opdoen in de showroom

Een goed lichtplan bedenken voor de badkamer is niet eenvoudig. Wilt u inspiratie opdoen? Dan is het zeker de moeite waard om eens langs te komen in onze showroom. Hier hebben wij een uitgebreid assortiment verlichting. Daarnaast kunnen we met behulp van onze 3d badkamerontwerp software samen met u de lichtplekken kiezen. Op die manier ziet u meteen hoe de nieuwe verlichting in uw badkamer zal staan.

 

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress