Dit zijn de 10 badkamertrends 2021

Dit zijn de 10 badkamertrends 2021

Gaat u dit jaar een nieuwe badkamer uitzoeken en bent u benieuwd naar wat de badkamertrends voor 2021 zijn? Wij zetten voor u de 10 belangrijkste trends op een rijtje. Kom ook langs in onze showroom om de trends met uw eigen ogen te zien. Tevens kunnen wij u adviseren bij wat u nodig heeft om uw droombadkamer te realiseren.

1.Groen in de badkamer

Groen in de badkamerDe meest opvallend trend van dit jaar is groen, dat wil zeggen planten, in de badkamer. Met een mooie groene plant geeft u de badkamer kleur, gezelligheid en het luxe spa-gevoel. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat u de juiste type plant kiest die tegen warme, vochtige ruimtes kan en relatief weinig of geen zonlicht nodig heeft. Planten die zeer geschikt zijn om in de badkamer te zetten zijn: Aloë Vera, Varens, Lepelplant en Sanseveria.

 Planten in de badkamer

2. Grote vloertegels

Kies dit jaar voor grote vloertegels. Denk hierbij aan afmetingen van 75×75, 120×160 of zelfs 220×240. In de badkamers van nu is het de bedoeling dat u zo min mogelijk voegen ziet. Vooral grote donkere vloertegels, zoals donkergrijs en zelfs zwart, zijn in. Natuurlijke zijn ook lichte natuurkleuren populair.

Grote vloertegels

3. Bijzondere tegels

Dit jaar zien we ook badkamers langskomen waarbij de strakke tegels gemixt worden met tegels in een bijzondere vorm of structuur. Vaak is één originele wand in de badkamer met een aparte bonte kleur al genoeg.

Bonte muur

4. Goede (sfeer)verlichting voor de badkamer

De rol van verlichting wordt steeds belangrijker in de moderne badkamer. Met name spiegels met ledverlichting zien we steeds vaker terug. Ook zijn de spotjes in de meeste badkamers niet meer weg te denken. Wanneer u de spotjes ook nog eens kan dimmen, kunt u op elk moment van de dag het type sfeer kiezen dat u wilt; van functioneel licht tot romantisch gedimd. Bekijk ook onze blog ‘5 tips voor het kiezen van de juiste verlichting’.

Spotjes in de badkamer

5. Stijlvolle nissen, planken en krukjes

In de badkamers van 2021 zal u steeds minder vaak een rekje in of naast de douche tegenkomen. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van mooi afgewerkte nisjes in de muur of van minimalistische plankjes. Ook zien we in veel badkamers een klein krukje, zeer geschikt om bijvoorbeeld een mooie plant of wat zeepjes op te leggen.

Nisjes

6. Vrijstaande badkuipen

Een vrijstaande badkuip kan niet ontbreken in de badkamer van 2021. Veel moderne badkuipen hebben daarbij een asymmetrische vorm. Geen plek voor een bad of vrijstaand bad?

Vrijstaande badkuip Vrijstaande moderne badkuip

Dan kunt u ook kiezen voor de vrijstaande ronde wasbakken.

Ronde waskom Ronde natuurlijke waskom

7. Douche met glazenwand

We zagen het vorige jaar al opkomen; de open douches en deze trend zet nog door. De douches worden gescheiden van de rest van de badkamer door middel van een glazen wand. Veelal zien we nu ook scheidingswanden met zwarte kozijnen terugkomen.

Glazen wand industriële look

8. Mat zwarte of glanzend gouden kranen

Een prachtige kraan kan natuurlijk niet ontbreken in uw nieuwe badkamer. Steeds meer mensen kiezen voor een mat zwarte kraan. Anderen kiezen juist weer voor de moderne goudkleurige of koperen kraan.

Koperen kraan Zwarte kranen

9. Natuurlijke uitstraling

Naast de modern strakke badkamers met een industriële uitstraling zien we in 2021 ook de badkamers waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Deze look wordt ook wel de ‘Scandinavische look’ genoemd, waarbij licht hout wordt gecombineerd met andere lichte pastelkleurige elementen. De badkamer dient rust en kalmte uit te stralen.

Scandinavische look

10. Duurzaamheid

Ten slotte zijn badkamers tegenover niet alleen mooi en strak, maar ook steeds duurzamer. Denk daarbij bijvoorbeeld aan elektrische designradiatoren. Deze radiatoren kunnen onafhankelijk van gas worden gebruikt en zijn energiezuinig. Ook waterbesparende toiletten en energiebesparend lampen kunnen niet ontbreken in de badkamer van 2021.