Zo maakt u een landelijke badkamer | 5 handige tips!

Zo maakt u een landelijke badkamer | 5 handige tips!

Steeds meer klanten vragen om een landelijke badkamer. Door grote merken als Rivièra Maison is de populariteit van een landelijk interieur flink gestegen en willen mensen ook steeds vaker een badkamer in landelijke stijl. Maar hoe verandert u uw moderne badkamer in een landelijke badkamer? In deze blog zetten wij 5 tips op een rij om van uw standaard badkamer een complete landelijke badkamer te maken.

landelijke badkamers met bruine meubels Landelijke robuuste badkamer landelijke klassieke badkamer

1.Begin met landelijke badkamermeubels

Het is een goed idee om te starten met het aanschaffen van landelijke badkamermeubels. Een landelijke badkamerkast geeft uw badkamer bijvoorbeeld al meteen die look & feel waarnaar u op zoek bent. Er zijn tal van mooie landelijke kasten of kastjes. Kom langs in onze showroom om te zien welke badkamermeubels in landelijke stijl wij voor u beschikbaar hebben.

Ook een vrijstaand bad op pootjes geeft uw badkamer een klassiek gevoel.

Landelijk klassiek bad

2.Kies voor landelijke badkamer tegels

Een andere manier om uw badkamer meteen de gewenste look te geven, is door een tegel in een landelijke stijl te kiezen. Voorbeelden zijn de houtlook tegels of de meer terracotta getinte tegels, om zo een mediterrane landelijke stijl te maken.

3.De juiste landelijke badkamerverlichting

De juiste verlichting is onmisbaar om de perfecte stijl in uw badkamer te realiseren. Een badkamer met een landelijk gevoel, vraagt om klassieke badkamerverlichting. Denk bijvoorbeeld aan sierlijke lampjes boven de spiegel of in het plafond, maar ook een mooi zachte nisverlichting kan dat romantische gevoel geven. Ten slotte kan een landelijke badkamerlamp aan het plafond uw badkamer de touch geven die het nodig heeft.

Klassieke lampen

4.Vergeet de accessoires niet

Vanzelfsprekend mogen de landelijke badkamer accessoires niet ontbreken.

Spiegels

Een rustieke badkamer vraagt bijvoorbeeld om een mooie klassieke badkamerspiegel. Dit kan bijvoorbeeld met een landelijke spiegelkast of met een spiegel aan de wand boven uw badkamermeubel.

Klassieke spiegels

Kranen

Naast een klassieke spiegel, kunt u ook kiezen voor een klassieke landelijke badkamer kraan met porseleinen draaiknoppen.

Klassieke kraan   Klassieke gouden kranen Klassieke kranen en hangers

Extra’s

Vergeet ten slotte niet de kleine extra accessoires, zoals een mooi zeeppompje en/of klassieke handdoeken in pastelkleuren. Ook een antiek ogend vaasje met jasmijn of geurstokjes geven direct die sfeer die u wilt hebben.

landelijke accessoires landelijke badkamer

5. De juiste kleuren

Last but not least kunt u met behulp van prachtige kleuren de stijl in uw badkamer brengen die u graag zou willen zien. Denk daarbij aan de lichte kleuren zoals wit, gebroken wit of diverse pastelkleuren. Ook ziet u steeds vaker de meer aardse kleuren, zoals donkerbruin en kastanje rood in de badkamers terugkomen. Deze kleuren brengt u in uw badkamer door onder andere de juist tegels te kiezen of door accessoires in deze kleuren te gebruiken. Dit laatste doet u bijvoorbeeld door handdoeken in de juiste kleur zichtbaar neer te leggen.