De 6 voordelen van een randloos toilet

De 6 voordelen van een randloos toilet

Ook bij toiletten zijn er nieuwe trends, zowel in design als in techniek. Het randloos toilet is daar een voorbeeld van. Maar wij kunnen ons voorstellen dat u bij het kiezen van een toilet niet direct naar deze nieuwe ontwikkelingen kijkt. Wat zijn nu de voor- en nadelen van een randloos toilet? In deze blog beschrijven wij de zes voordelen van zo’n toilet en vertellen wij welke merken deze toiletten leveren.

 

1. Een randloos toilet is hygiënischer

Voorheen werden veel toiletten gemaakt met een rand aan de binnenkant. Het nadeel van een toilet met een spoelrand is dat hier bacteriën zich kunnen ophopen. Dat komt omdat het water uit het toilet met te weinig kracht onder spoelrand komt. Hierdoor blijft vuil zitten. Bij een randloos toilet stroomt het water direct over alle gladde wanden en blijft het toilet dus veel hygiënischer.

 

2. Makkelijker schoon te houden

Doordat vuil en bacteriën zich ophopen onder de rand van een toilet, is het het reinigen van een ‘gewoon’toilet dan ook moeilijker. Omdat een randloos toilet geen moeilijke randen of holtes heeft, is het toilet niet alleen makkerlijk schoon te houden, maar u bent er ook zo klaar mee. Voor deze randloze toiletten zijn er tal van wc blokjes om ervoor te zorgen dat de wc na elk gebruik nog een extra reiniging krijgt.

 

3. Waterbesparend en dus milieuvriendelijker

Een randloos toilet is waterbesparend omdat er minder volume nodig is om waterkracht te creëren voor de reiniging van het toilet. Hiermee helpt u dus niet alleen uw portomonnee, maar draagt u meteen een steentje bij aan een beter milieu.

 

4. Moderne look & feel

In het begin van deze blog gaven we het al aan: het dit type toilet is onderdeel van de nieuwste trends. Dit gaat niet alleen om de techniek, maar ook om het design. Randloze toiletten ogen over het algemeen compacter en zijn vaak moderner.

 

5. Veiliger

Hoe kan een zo’n toilet veiliger zijn? Heel eenvoudig, omdat dit type toilet makkelijker schoon te houden is, is het minder noodzakelijk gevaarlijke en chemische chemicaliën te gebruiken om de randen te reinigen. Op die manier is een dergelijk toilet dus ook veiliger.

 

6. Meer gemak voor dezelfde kosten

Nu dan het beste voordeel! Een randloos toilet kost veelal vrijwel hetzelfde als een toilet met een rand. U hoeft dus niet per se veel meer te betalen om dit type toilet aan te schaffen. Dat betekent dat u met hetzelfde budget bij de renovatie van uw badkamer of toilet nu ook zo’n toilet kunt aanschaffen.

 

Merken

Welke merken maken deze toiletten? Dat zijn er gelukkig heel wat. U heeft bijvoorbeeld het randloos toilet van Villeroy en Boch. Maar ook Sphinx heeft randloze toiletten in het assortiment. Niet alleen deze twee merken, maar ook andere merken zijn te zien in onze showroom [link]. Dankzij ons grote assortiment kunt u dus gemakkelijk een toilet kiezen dat goed bij uw badkamer past. Wij adviseren u dan ook graag over de juiste keuze tijdens een bezoek aan onze showroom [link].
[Neem contact op]

 

De nadelen van een randloos toilet

Zijn er ook nadelen aan een randloos toilet? Nee, eigenlijk niet. Het kan soms zijn dat een randloos toilet spettert, maar dit is altijd gemakkelijk op te lossen door de hoeveelheid spoelwater aan te passen. Daarnaast zijn er tal van merken die andere speciale features hebben om ervoor te zorgen dat er geen water boven de rand komt. Wij vertellen u graag daar meer over in onze showroom [link].

 

Bekijk het assortiment

Overtuigd om ook een een dergelijk toilet te kopen? Bekijk een aantal voorbeelden uit ons assortiment of nog beter, kom langs in onze showroom. Dan kunnen wij u nog meer vertellen over de verschillende randloze toiletten en waar u op moeten letten bij de aanschaf van zo’n toilet.