2 showrooms

20+ jaar ervaring

Persoonlijk advies

Bekend van tv:

Trustpilotscore 4,6

Tarieven

Wat kost een badkamer

Badkamer kosten berekenen

Bent u van plan om een nieuwe badkamer te laten plaatsen of is uw badkamer toe aan een renovatie? Daar komen natuurlijk een aantal kosten bij kijken. De kosten van een nieuwe badkamer kunnen erg verschillen en worden bepaald door verschillende factoren. Denk hierbij aan de grootte van de ruimte, materiaalkosten en de badkamerstijl waar u voor gaat. Bent u benieuwd wat uw nieuwe badkamer gaat kosten? Kom dan langs in een van onze showrooms en ontvang advies van onze specialisten. 

  • 100% maatwerk badkamers
  • Gratis 3D ontwerp binnen 3 uur

Welke factoren bepalen de prijs van een badkamer?

Bij de aanschaf van een nieuwe badkamer of het renoveren van een bestaande badkamer, zijn er verschillende aspecten die de prijs bepalen. Lees hieronder meer.

Grootte van de ruimte

De afmetingen van de ruimte spelen een grote rol in het bepalen van het kostenplaatje. Hoe groter uw badkamer, hoe meer plek er is voor sanitair. U zal dan bijvoorbeeld sneller kiezen voor een dubbele wasbak of een lekker ligbad. Ook is er misschien plek voor extra sanitair zoals een sunshower, toilet of urinoir. Het klinkt voor de hand liggend, maar hoe groter de oppervlakte, hoe meer tegels u nodig zal hebben. Ook dit brengt de prijs snel omhoog. Wat ons betreft is dit alles zeker de investering waard. U zal jaren kunnen genieten van uw droombadkamer.
1

Materiaalkosten

We bieden een ruim aanbod aan materialen waar u uw keuze uit kan maken. Hier zitten ook verschillende prijskaartjes aan verbonden. Wilt u bijvoorbeeld marmeren tegels of gaat u voor een betonlook? De prijs tussen deze twee zal al erg verschillen. Kom langs in een van onze showrooms om onze materiaal opties te bekijken.
2

Mate van luxe

Wilt u een standaard douche of een luxe regendouche met sunshower? Gaat u voor een randloos zwevend toilet of voor een standaard model? De mate van luxe kan ook een grote factor zijn in de prijs van uw badkamer. Bij een hoger budget kan u investeren in luxer sanitair. Een nieuwe badkamer is een grote investering. We raden u daarom ook aan om een budget te hebben. Onze specialisten kijken met u mee naar de mogelijkheden binnen uw budget.
3

Type sanitair

Uw wensen wat betreft het type sanitair zijn ook bepalend voor de totale kosten van uw badkamer. Een douchebad is bijvoorbeeld goedkoper dan een inloopdouche en los bad. Gaat u voor inbouw kranen of voor een opbouw kraan? Ook dit kan de prijs veranderen. Verschillende andere accessoires spelen ook een rol in het prijskaartje. Denk hierbij aan de radiator, de wasbak of het toilet. Daarnaast zal A-merk sanitair meer kosten dan een huismerk product.
4

Montage

Geen enkele badkamer heeft dezelfde montage kosten. Dit verschilt per badkamer en project. Wordt uw volledige badkamer vernieuwd, of betreft het alleen een renovatie? Bij het plaatsen van een nieuwe badkamer komen vaak ook grote klussen kijken zoals het verleggen van elektra of waterleidingen. Wanneer u enkele nieuw sanitair laat plaatsen in de bestaande opstelling van de badkamer zal de prijs lager zijn. Kortom: een montage prijs benoemen is vrijwel onmogelijk. Tijdens het proces zullen onze monteurs met u meekijken en een prijs opstellen voor uw badkamer.
5

Nieuw of renoveren?

Een volledige nieuwe badkamer kent een hoger kostenplaatje dan het renoveren van een bestaande badkamer. Denk goed na over wat uw wensen zijn en welke optie hier beter bij aansluit. Niet zeker wat de beste keuze is? Maak een afspraak in onze showroom en onze specialisten zullen u advies geven over de mogelijkheden.

Gemiddelde prijs badkamer

U heeft nu een beter zicht op de factoren die de prijs bepalen voor uw droombadkamer. Hoewel de prijs natuurlijk nog steeds zal afwijken aan de hand van uw keuzes kunnen we u wel een gemiddelde prijs geven van een nieuwe en gerenoveerde badkamer. De gemiddelde prijs van een nieuwe badkamer ligt tussen de €14.000 en €24.000 inclusief montage. Afhankelijk van het type sanitair en luxe segment kunnen de kosten hoger uitvallen. Een gerenoveerde badkamer is over het algemeen wat goedkoper. Hierbij kan u denken aan prijzen tussen de €10.000 en €14.000 inclusief montage. Raadpleeg onze badkamerspecialisten om erachter te komen wat uw nieuwe badkamer gaat kosten.

Prijsklasse 1 | Budgetsegment renovatie €10.000 - €14.000

In deze prijsklasse vallen de badkamer renovaties. Dit houdt in dat u de opstelling van de badkamer behoudt en slechts enkele elementen vernieuwd. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat u al het sanitair vervangt, maar de tegels behoudt. De elektra en waterleidingen zullen niet worden verlegd. De prijs van dit segment kan hoger uitvallen door uw sanitair keuzes. De prijs is inclusief montage.

Prijsklasse 2 | Budgetsegment nieuwe badkamer €14.000 - €16.000

In deze prijsklasse is net iets meer mogelijk. Dit betreft niet alleen een renovatie, maar een volledige nieuwe badkamer. Van tegels tot sanitair. De mate van luxe kunt u zelf bepalen. Dit kan wederom de prijs hoger laten uitvallen. Bedenk wel dat niet alles mogelijk is binnen dit budget. We adviseren u om goed te denken over wat u belangrijk vindt in uw droombadkamer en daar uw budget op af te stellen. De prijs is inclusief montage.

Prijsklasse 3 | Middensegment €16.000 - €24.000

In deze prijsklasse vind je luxe design badkamers volgens de laatste trends, die van alle gemakken zijn voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een ruime inloopdouche met inbouw regendouche, die zelfs voorzien is van een Sunshower, waardoor jij tijdens je douchesessie geniet van de voordelen van de zon. Ook mag vloerverwarming niet ontbreken in deze badkamer.

Prijsklasse 4 | Hoogsegment €24.500 en hoger

In deze prijsklasse vindt u luxe badkamers in lijn met de laatste trends. Uw badkamer zal voorzien zijn van alle gemakken en luxe elementen. Hierbij kan u denken aan een whirlpool bad en een grote inloopdouche met regendouche en sunshower. Waardoor u heerlijk kan genieten van de zonnestralen tijdens uw douche. Ook vloerverwarming mag niet ontbreken in deze badkamer. Met een hoog budget kan u al uw badkamer dromen waar maken. Wacht niet langer en kies voor jezelf!

Jouw luxe nieuwe badkamer voor een eerlijke prijs

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 4,3/5 op basis van 50+ reviews

Reviews bekijken

Bezoek een van onze badkamer showrooms

U bent van harte welkom in onze showrooms in Purmerend & Alkmaar voor inspiratie en persoonlijk advies.

  • Ontvang een gratis 3D ontwerp binnen 3 uur
  • Professioneel en persoonlijk advies